Antalya Havalimanı'nın yeni terminal binaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katılımıyla bugün saat 17.00'de hizmete açılıyor. Bakan Uraloğlu, yıllık yolcu kapasitesinin 82 milyona çıkarıldığını belirtti.
Uraloğlu, Antalya Havalimanı'nın, İstanbul Havalimanı'ndan sonra yolcu kapasitesi en yüksek ikinci havalimanı olacağını ifade etti. Ayrıca, uçak yakıtını taşımak için yeni bir boru hattı imal ettiklerini de kaydetti.
Antalya Havalimanı'nın yeni terminal binalarının açılışı, ülkenin havacılık ve turizm alanındaki önemli projelerinden biri olarak değerlendiriliyor. Bakan Uraloğlu, “Antalya Havalimanı'mızın yeni terminal binalarının açılışını gerçekleştirerek, ülkemizin hem havacılık hem de turizm alanındaki önemli projelerinden birini daha milletimizin hizmetine sunmanın gururunu yaşayacağız.” dedi.
Havayolu sektörünün gelişimine katkı sağlayacak olan bu yeni binalar, Antalya'nın büyüyen turizm potansiyeline de yanıt verecek. Uraloğlu, 2024 yılında toplamda 39,2 milyon yolcuya hizmet edilmesinin hedeflendiğini belirtti.
Bakan Uraloğlu, Antalya Havalimanı'nın genişleme projesi kapsamında dış hatlar terminalinin 224 bin metrekareye, iç hatlar terminalinin ise 75 bin metrekareye çıkarıldığını açıkladı. Bu genişleme ile birlikte, yolcu kapasitesinde 47 milyonluk bir artış sağlandığı vurgulandı.
Uraloğlu, “Havalimanımızın yıllık yolcu kapasitesini 35 milyondan 82 milyona yükselttik. Antalya Havalimanımız yeni kapasitesiyle artık 90 milyon yolcu kapasiteli İstanbul Havalimanı'ndan sonra yolcu kapasitesi en yüksek 2. Havalimanı olacak.” ifadelerini kullandı.
Antalya Havalimanı Genişleme Projesi kapsamında, uçak yakıtı taşımak için yeni bir boru hattı imal edildi. Bu hattın, Millî Savunma Bakanlığı'na ait boru hattına entegre edildiği belirtildi. Uraloğlu, “Deniz Limanı'ndan Antalya Havalimanı'na uçak yakıtını taşımak için havalimanı sahasında yeni bir boru hattı imal ettik.” dedi.
Yeni boru hattı, doğrudan terminal içindeki körüklere kadar uzanıyor. Bu sayede, yıllık yaklaşık 60 bin tankerin giriş-çıkış trafiği karayollarından kaldırılacak. Uraloğlu, bu projenin çevresel etkilerini de göz önünde bulundurarak gerçekleştirildiğini ifade etti.